Jun 272014
 

 ΠΑΣΚΕ-4selido_Page_1

     Αθήνα 27-6-2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟΥ- ΟΣΥΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ Κο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25-6-2014  και πριν την έναρξη του Γενικού Συμβουλίου η ΠΑΣΚΕ κατέθεσε πρόταση προ ημερήσιας διάταξης να γίνει διακοπή  της συνεδρίασης και σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων που παρευρίσκοντο, αλλά και την ομοσπονδία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο (ΟΣΥΟ) να επισκεφθούν τον αναπληρωτή υπουργό Κο Σταϊκούρα για να πάρει την απάντηση του Υπουργού που έπρεπε να είχαμε πάρει πριν  από το Πάσχα, δεδομένου ότι το «παντοδύναμο» διαπαραταξιακό προεδρείο της ΠΟΕ ΔΟΥδεν είχε καταφέρει μέχρι και εκείνη τη μέρα να πάρει απάντηση ούτε για το κύριο θέμα  του ΤΕΑΔΥ, αλλά ούτε και να κανονίσει συνάντηση για το μισθολόγιο (θέμα επίκαιρο όσο ποτέ μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα).

Η πρόταση της ΠΑΣΚΕ προέβλεπε ότι σε περίπτωση που ο υπουργός δεν δεχόταν να συναντηθεί με την ΠΟΕ ΔΟΥ, θα προχωρούσαμε στην κατάληψη του γραφείου έως ότου τον υποχρεώσουμε να συναντηθεί μαζί μας.

Ίδια πρόταση έγινε και από την παράταξη της ΔΑΚΕ και ενώ θα περίμενε κανείς αυτό να γίνει ομόφωνα αποδεκτό, οι υπόλοιπες παρατάξεις αντέδρασαν έντονα, καταγγέλλοντας κύρια την ΠΑΣΚΕ ότι κατέθεσε την πρόταση αυτή μόνο για εντυπωσιασμό και ζήτησαν η πρόταση αυτή να καταψηφισθεί. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση έγινε πλειοψηφικά δεκτή.

Η πλειοψηφία των Γενικών Συμβούλων και των παρευρισκομένων Δ.Σ. πήγε αμέσως στο γραφείο του Κου Σταϊκούρα  ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί  μαζί μας. Για το λόγο αυτό προβήκαμε στην κατάληψη του Γραφείου του, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να ορίσει συνάντηση με τα προεδρεία των δύο ομοσπονδιών  την ίδια ημέρα και ώρα 21.00.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε και παραβρέθηκαν σε αυτή σύσσωμη η διαπαραταξιακή διοίκηση της ΠΟΕ ΔΟΥ και η ΟΣΥΟ.

Οι απαντήσεις του υπουργού επί των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

  1.   ΤΕΑΔΥ επιστροφή προσωπικών κρατήσεων. Ο Υπουργός είπε ότι το αίτημά μας είναι βάσιμο και δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Πέμπτη  σε νέα συνάντηση, θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση.
  2. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ- ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Όσον αφορά το θέμα των αποδοχών μας, θέση του Υπουργού είναι ο εξορθολογισμός των  αμοιβών των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ με ουδέτερο δημοσιονομικό κόστος που σημαίνει ότι για κάποιους ίσως να προκύψουν μειώσεις. Κάλεσε δε τις Ομοσπονδίες να καταθέσουν πειστική πρόταση από όπου θα αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα χωρίς να θιγεί καμιά κατηγορία εργαζομένων.

                  Η θέση της ΠΑΣΚ-Ε είναι ξεκάθαρη και συνοψίζεται στο εξής: «Ούτε ένα ευρώ μείωση για κανένα συνάδελφο (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), αντιθέτως ζητάμε την μισθολογική αναβάθμιση όλων μέσω μισθολογίου υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών και πρωτίστως των νέων της 1Κ».

3. ΕΠΙΔΟΤΡΑΑΜΟΙΒΕΣ Αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε για την επίλυσή του.

4. ΑΞΙΟΛΟΓΟΓΗΣΗ Ζήτησε προτάσεις ώστε να τις μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΔΟΥ, στα παρευρισκόμενα Δ.Σ. και στους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, για τα όσα διημείφθησαν με τον αναπληρωτή υπουργό. Δεν υπήρχαν ενστάσεις αναφορικά με την ενημέρωση, από τα παρευρισκόμενα μέλη στην συνάντηση και ως εκ τούτου οι όποιες εκ των υστέρων ανακοινώσεις παρατάξεων αναφέρονται στην συνάντηση αυτή, προβάλλοντας  κατηγορία εργαζομένων, καταγγέλλουμε ότι οφείλεται για μια ακόμη φορά σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για τις αποφάσεις του Γ. Σ με κύριο θέμα την αξιολόγηση θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.