Nov 122013
 

ΠΑΣΚΕ-4selido_Page_1

Αθήνα 12.11.2013

 

ΣΔΟΕ : ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓIA ΤΟΥ

 

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό συνεχίζει τους άστοχους πειραματισμούς της στην δράση και λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Μετά την βίαιη διάλυση-διάσπαση των ΔΟΥ(άναρχες συνενώσεις), προχώρησε στην βίαιη διάλυση και διάσπαση των λειτουργιών του ΣΔΟΕ, αφαιρώντας του το βασικό κύτταρο της λειτουργίας του, αυτό του προληπτικού ελέγχου – διακίνησης .

Αιτιολογία της πράξης αυτής γίνεται στην αναφορά της, ότι ο έλεγχος αυτός θα γίνεται από τις εναπομείνασες ΔΟΥ, οι οποίες δυστυχώς ακόμη δεν έχουν βρει τον βηματισμό τους, ως αποτέλεσμα της προχειρότητας του σχεδιασμού αναδιοργάνωσής τους.

Ο βασικός κορμός της είσπραξης εσόδων σήμερα είναι ο συνεχής και σε καθημερινή βάση προληπτικός έλεγχος.

Ο προληπτικός έλεγχος είναι αυτός που κύρια πατάσσει την φοροδιαφυγή, με την αύξηση έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να συμμορφώνονται και να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συντελεί σε σύγκριση και με τους άλλους ελέγχους (τακτικό – προσωρινό), στην αμεσότητα της κίνησης της οικονομίας και της είσπραξης εσόδων, που έχει σχέση με το σήμερα, την μοναδική ίσως ελπίδα εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.

Βασική προϋπόθεση της πάταξης της φοροδιαφυγής ήταν και είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων και πληροφοριών, η άμεση ανταλλαγή και επικοινωνία με τα προϊόντα των τραπεζών, η άμεση και γρήγορη επικοινωνία με ότι έχει σχέση με την δημιουργία του πλούτου.

Αντί της ενίσχυσης του ΣΔΟΕ, που και σύμφωνα με τις αιτιάσεις της τρόικα, θα πρέπει να λειτουργεί σαν ενιαία και καλά οργανωμένη υπηρεσία , μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, κάτω από μία και μοναδική διοίκηση, αυτήν της ΓΓΔΕ, η κυβέρνηση αγνοώντας όλα αυτά (άρα δύναται να αγνοεί εισηγήσεις της τρόικα. όπως απολύσεις, περικοπές ,κ.λ.π), προχώρησε στο βίαιο σπάσιμο και την διάλυση του ΣΔΟΕ, ίσως και για να ικανοποιήσει προσωπικά οφίτσια ή και να καρπωθεί πολιτικά οφέλη (στήριξη και ψήφους).

Δυστυχώς όμως οι πράξεις αυτές, αλλά και ενέργειές της, δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσει η αντίληψη στην αγορά, ότι είναι ανεξέλεγκτη με απροσδιόριστη ζημία, η οποία βεβαίως και θα φορτωθεί στα μόνιμα υποζύγια…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τυχαία άραγε?

Η κυβέρνηση Καραμανλή και ως αξιωματική αντιπολίτευση το 2004 και εν όψη ευρωεκλογών, διέλυσε τότε το ΣΔΟΕ και σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά, ίσως και τυχαία, εν όψη ευρωεκλογών το 2014 και σε εκλογές με ορίζοντα το 2016, διαλύουν ξανά το ΣΔΟΕ, με την σημαντική διαφορά ότι σήμερα είμαστε στο μνημόνιο και για πρώτη φορά ελέγχονται τα αφορολόγητα άδυτα των τραπεζικών καταθέσεων, η μεγάλη ακίνητη περιουσία , ο μεγάλος και παράνομος πλούτος….

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ :

 

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΔΡΑΜΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚ-Ε

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6945-547727

6977-987000

6937-380000