Jun 162016
 

paske_synergazomenoiΑθήνα, 15/6/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΛΠ ΣΤΗ ΔΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Επειδή η μισή αλήθεια είναι πάντα χειρότερη και πιο επικίνδυνη και από το ψέμα,

θα περίμενε κανείς από την παράταξη της ΑΣΚΙ να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφαση του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Αργολίδας – Κορινθίας, δεδομένου ότι ανέκαθεν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν η ΠΟΕ-ΔΟΥ λάμβανε υπ’όψη της τις αποφάσεις των πρωτοβαθμίων Συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν και τα φυσικά της μέλη.  Αντ’ αυτού στην πρώτη τους ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία Οικονομόπουλου κατά Μπάρκουλα, δεν έκαναν καν μνεία στην απόφαση που ελήφθει στο Δ.Σ. που συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα το εν λόγω συμβάν.  Στη δεύτερη ανακοίνωση-άρθρο τους οι ΑΣΚΙτες θυμήθηκαν επιτέλους τον πρωτοβάθμιο Σύλλογο, αλλά αφού η απόφαση του Συλλόγου δεν τους βόλευε, απλά αποφάσισαν να τον συκοφαντήσουν, να τον καθυβρίσουν, να τον «χρωματίσουν» και τελικά να ξεχάσουν να αναρτήσουν το κείμενό του στα 5 συνημμένα κείμενα του άρθρου.  Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε την απόφαση του Συλλόγου ή μπορείτε να την διαβάσετε στο site της ΠΑΣΚ-Ε & Συνεργαζόμενοι          pask-eforiakoi.gr .

Η ανάγνωση της απόφασης σίγουρα θα σας λύσει πολλές απορίες.

Η λέξη «κουκούλωμα» εκτός από άστοχη και βαρύτατη κατηγορία προς την απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι και εντελώς ανυπόστατη, δεδομένου ότι η απόφαση της Ε.Ε. είναι να κληθεί ο τοπικός Σύλλογος στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε., να μας ενημερώσει γιατί έλαβε την απόφαση αυτή.

Είναι αυτονόητο ότι ως συνδικαλιστική παράταξη καταδικάζουμε κάθε μορφή λεκτικής ή μη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ενεργούμε ούτε ως μεσολαβητές ούτε ως δικαστές.  Δεν είναι συνδικαλιστικό καθήκον η ανάμειξή μας σε καταγγελίες και μηνύσεις.  Αυτό που επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την ΑΣΚΙ δεν είναι η αυτονόητη καταδίκη της λεκτικής βίας, των ανώνυμων καταγγελιών κλπ, αλλά:

  • 1ον Ο αποπροσανατολισμός των συναδέλφων από τα πραγματικά τους προβλήματα και από τις «επιθέσεις» που δέχονται αλλά και από αυτές που έρχονται σε όλα τα μέτωπα, και
  • 2ον Η εμπλοκή του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια υπόθεση, η οποία θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να τη λύσουμε όχι με «ευχές» και καταιγισμό ανακοινώσεων, αλλά με πράξεις και σίγουρα όχι επιλέγοντας στρατόπεδα μεταξύ συναδέλφων της ίδιας ΔΟΥ.

 

Υ.Γ. Προς τους «αγωνιστές» ‘’σύντροφους’’ της ΑΣΚΙ.

Τρίτο μνημόνιο, ασφαλιστικό-λαιμητόμος, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αύξηση ΦΠΑ και φορολογικών συντελεστών, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση αντί για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα πολλά, ψηφίστηκαν ήδη από την ‘’αριστερή’’ Βουλή. Μπροστά μας, μεταξύ άλλων, έχουμε την άλωση των εργασιακών και του συνδικαλιστικού νόμου. Και η μοναδική ανάρτηση στο site της ‘’λαλίστατης’’ κατά το παρελθόν ΑΣΚΙ για όλα αυτά, είναι ένα άρθρο της 27/1/2016 που καταλήγει: ‘’Επί της ουσίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάνει πράξη το αίτημα των υπαλλήλων του Δημοσίου …..’’.

Αντιθέτως, μέχρι σήμερα, για το συμβάν της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, έχουν ήδη γραφτεί 2 ανακοινώσεις ή ‘’άρθρα’’ της πανελλαδικής τους παράταξης, 1 ανακοίνωση της τοπικής τους παράταξης και 3 επιστολές συναδέλφων.

Αν δείχνατε ‘’σύντροφοι’’ το ίδιο σθένος και την ίδια ευαισθησία για το πρόβλημα της ΔΟΥ Ναυπλίου νωρίτερα ή για τα χιλιάδες προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους συναδέλφους μας, τότε θα μπορούσατε να πείσετε κάποιους για τις αγαθές σας προθέσεις. Τώρα δεν πείθετε ΚΑΝΕΝΑ.

Απευθύνουμε ειλικρινή έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης και στη βελτίωση του κλίματος εντός της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε την ΑΣΚΙ να μην μας απαντήσει και με άλλη ανακοίνωση.  ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!