Sep 252012
 
 25/09/2012  Posted by  Ομιλίες

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , πριν εννέα μήνες περίπου αναδείχθηκε από εσάς μια νέα διοίκηση στον Σύλλογο και στα όργανα της Ομοσπονδίας, που καλέστηκε να πορευτεί  αντιμετωπίζοντας τρεις διαφορετικές μνημονιακές κυβερνήσεις. Χρόνος ρεκόρ.

Οι εφοριακοί μοίρασαν την εντολή τους πριν λίγο καιρό στις παρατάξεις ζητώντας συνεννόηση και συνεργασία. Κάθε ψήφος δόθηκε για να αξιοποιηθεί και όχι για να χαθεί. Με την ψήφο σας επιμερίσατε τις συνδικαλιστικές ευθύνες στις παρατάξεις, θέτοντας τέλος στις  αυτοδυναμίες.  Η συγκατοίκηση όμως δεν ήταν και δεν είναι  ποτέ εύκολη για κανέναν.

Μη φοβάστε όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά αποθέματα υπομονής και σύμπνοιας μεταξύ μας χωρίς να απεμπολεί κανένας, καμία παράταξη τις αρχές και τις αξίες της, γιατί για εμάς στη νέα διοίκηση  προέχει ο κλάδος, οι συνάδελφοι, η επιβίωσή μας, τα παιδιά μας. Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν καμία απόφαση συμπαράστασης και παρηγοριάς από κανέναν κομματικό στρατό.

Καμία ΑΔΕΔΥ  που αποφασίζει, μοιράζει αφειδώς 4ωρες στάσεις προς άλλους κλάδους και για τους εφοριακούς τίποτα.

Διάβασα χθες το βράδυ  ένα δελτίο τύπου που καταγγέλλει τις συγχωνεύεις στα νοσοκομεία, για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των Δ.Ο.Υ θα έχουμε καμία συμπαράσταση;

Συνάδελφοι να πούμε τι χρειαζόμαστε;

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο!

Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των εφοριακών και την συμπαράταξη των άλλων κλάδων του υπουργείου Οικονομικών για να υπάρχουμε. Έτσι τα μόνα λόγια τούτες τις ώρες στο στόμα του κάθε συνδικαλιστή που ταιριάζουν στο μυαλό, πρέπει να είναι ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνας. Το γράφουμε και στο πανό μας!

Οι εποχές άλλαξαν! Δεν υπάρχουν πλέον Μεσσίες, ηγεμόνες, ούτε προσωπικοί ιδιωτικοί παράδεισοι. Έτσι λοιπόν και εγώ και οι υπόλοιποι δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν, για νοοτροπίες και συμπεριφορές ξένες προς εμάς.

Η ανάγκη για αξιοπρεπή επιβίωση, το μέλλον των παιδιών μας είναι αυτά που πρέπει να μας ενώνουν. Κάντε λοιπόν την αγωνία, την οργή σας ,δύναμη.!

Διώξτε την θλίψη, τον πόνο, μην επιτρέπετε στην παραπληροφόρηση,. να μας οδηγήσει στην απογοήτευση και τέλος στην αυτοκαταστροφή.

Το λέω αυτό γιατί δέχομαι μηνύματα. Από εσάς τα δέχομαι τα μηνύματα στο Σύλλογο. Ξαναγυρνάει το γαϊτανάκι δυο χρόνια πριν επί Παπακωνσταντίνου, ξαναγυρνάει πάλι το ίδιο γαϊτανάκι. Μας κόβουν το 100% της υπερβάλλουσας. Το 50%, το 1/3. Τις τελευταίες μέρες ακούμε, ότι υπάρχει και τροπολογία έτοιμη να μας τα δώσουν. Ή ότι θα κόψουν μόνο το 12%. Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν πιστεύουμε κανέναν. Όσοι το κάνουν αυτό ,ας σταματήσουν να παραπληροφορούν. Προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον κλάδο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τίποτα δεν έχει σχέση με το χθες.

Όλα άλλαξαν στο συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να αλλάξει και αυτό, προς ωφελεία του κλάδου. Το κριτήριο των επιλογών δεν μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικό. Όλοι θα χάσουμε εάν λειτουργούμε με αυτοσκοπούς!

Στο Σύλλογο όλοι πρέπει να προωθήσουμε τα θέματα των εφοριακών. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για αντιπολιτευτικές κορώνες ούτε για φλυαρίες. Δεν υπάρχει χρόνος για να περνούν την ώρα τους παλαιοί και νέοι επαναστάτες, που η επανάστασή τους ολοκληρώνεται στην διαμαρτυρία του δήθεν αγωνιστή. Επαναστάτης είναι αυτός που διαθέτει νέες φρέσκιες ιδέες και αγωνιστής ,αυτός που νοιάζεται για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.

Όποιος θέλει να θέτει ερωτήματα ,πρέπει να απαιτεί και απαντήσεις, όμως οφείλει να είναι έτοιμος, να δώσει και αυτός απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι άλλοι.  Αυτή είναι η διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου.

Στο Σύλλογο θυμίζουμε ότι έχουμε διοίκηση συν-ευθύνης!

Έτσι είμαστε αποτελεσματικοί στις διαπραγματεύσεις μας με την πολιτική ηγεσία. Κάθε συνδικαλιστική στάση που στην πράξη δεν στηρίζει την ενότητα, υπονομεύει τον κοινό αγώνα, αφαιρεί από τον κλάδο και τους εφοριακούς κάθε όπλο διαπραγμάτευσης και ξέρετε γιατί; Ο κάθε κυβερνητικός συνομιλητής αντιλαμβάνεται την διαφορά (όταν οι εκπροσωπήσεις όταν πάμε και τον βλέπουμε ή εμείς ή η Ομοσπονδία), όταν εκπροσωπείς όχι απλώς μια συνδικαλιστική πλειοψηφία, αλλά μια παμψηφία των εργαζομένων.!

Καταλάβετέ το !

Μόνο με ομοφωνίες θα πάμε μπροστά! Καμία παράταξη δεν χάνει όταν ο κλάδος κερδίζει! Πάει μπροστά, δεν αφανίζεται.! Ο εφοριακός κλάδος δεν μπορεί να είναι διχασμένος στα μεγάλα προβλήματα, όπως αξιολογήσεις, απολύσεις, αναδιαρθρώσεις, μισθολόγια και σχέσεις με άλλες Ομοσπονδίες.

Θα είμαστε ισχυροί όταν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι αντάμα αγωνίζονται και περιφρουρούν την μονιμότητα, την αξιοκρατία και την ίση αμοιβή για ίση εργασία. Δηλαδή μισθολόγιο καινούργιο!

Μια που είπα αυτό, δεν νοείται, δεν πρέπει να έχουμε δίπλα μας εργαζόμενους, νέους συναδέλφους, την νέα γενιά με πτυχία, με μεταπτυχιακές σπουδές και να έχουν μισθούς 669 ευρώ.

Η ένταξή μας είναι αλήθεια στο νέο μισθολόγιο ήταν καταστροφική και αντί για εξισώσεις προς τα επάνω κατέληξε στην εξίσωση προς τα κάτω.

Συναδέλφισσες και εγώ το πιστεύω και οι υπόλοιποι δεκατέσσερις στον Σύλλογο. Όταν συγκροτηθήκαμε κάναμε μια δέσμευση. Δεν είμαστε από αυτούς που θα κάνουμε καριέρα σε  βάρος των συναδέλφων, δεν είμαστε από αυτούς που έχουμε και φοβόμαστε μην χάσουμε κάτι. Οι περισσότεροι ή όλοι μας δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, γιατί δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο την αξιοπρέπειά μας και την φτώχεια μας, που μας έφερε το νέο μισθολόγιο του κ. Παπακωνσταντίνου.  Είπα  δεν φοβάμαι και εγώ κανέναν και δεν έχω να κρύψω τίποτα!

Σας το είχα πει και την περασμένη φορά και σας το λέω ξανά, ιδίως για όσους είναι εδώ καλοθελητές για να πάνε και στα αφτιά της νέας πολιτικής ηγεσίας και να πουν, ότι δεν μας κρατάει κανένας, δεν χρωστάμε σε κανέναν και θα τα λέμε όλα.

Έχουμε μια νέα πολιτική ηγεσία που θυμίζει την προηγούμενη. Aτολμη, που διακατέχεται από τον πανικό συμβούλων και στελεχών, πρόθυμων κηπουρών ,ξένων με την ελληνική πραγματικότητα. Δεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους των αποδεκατισμένων υπηρεσιών, που καθημερινά εισπράττουν την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Οι ανεύθυνες και οι ..επικοινωνιακές πολιτικές της Πολιτικής  ΚΑΙ Υπηρεσιακής ελίτ του Υπουργείου, αντί να μετασχηματίσουν τις ΔΟΥ σε μηχανισμό στήριξης των δημοσίων εσόδων, τις έκαναν, τις μετέτρεψαν σε κυτία παραπόνων αγανακτισμένων πολιτών!

Η απαξίωση των υπηρεσιών μας όπως μεθοδεύτηκε από τους πολιτικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ,εντός και εκτός του κλάδου, ενώ ξέρουν την.. πραγματικότητα , υποστηρίχθηκε και υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ, υπηρετούν άλλα συμφέροντα. Πάντως όχι του κλάδου, του Λαού και της Πατρίδας.!

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει εάν οι πολιτικοί υπηρέτες όλων των αποχρώσεων δεν μπορούν να βγουν στον δρόμο, γιατί θα τους γιουχάρει ο κόσμος. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

Τι πρέπει να μας ενδιαφέρει; Μας ενδιαφέρει πρώτα να έχουμε δουλειά και να υπάρχει μέλλον στην δουλειά μας!  Αρκεί; OXI !

Πρέπει να μας ενδιαφέρει να γίνει κάθαρση. Ναι! Γιατί; Για να βγουν πάλι στον δρόμο οι βουλευτές ή για να ζήσει ο λαός σε ένα περιβάλλον αξιών, που θα κατοχυρώνεται θεσμικά; Είδατε από κανέναν πρόταση, πλαίσιο αξιών και θεσμική κατοχύρωσή του; Όλοι ασχολούνται με την ενοχοποίηση του άλλου.

Οι κλέφτες στην φυλακή; Ναι!

Πως όμως θα βρουν δουλειά οι άνεργοι;

Πώς θα επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι εργαζόμενοι;

Πώς θα πορευτεί και προς τα που η χώρα;

Για αυτά, τι λέει το πολιτικό σύστημα και οι υπηρέτες του;

Αντί αυτών ενοχοποίησε τους εργαζόμενους. Δημιούργησε κοινωνική εσωστρέφεια. Έστρεψε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Τους ανέργους ,εναντίον των εργαζομένων.

Το πολιτικό σύστημα λοιπόν αυτό, αφού κατεδάφισε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αφού διέλυσε την κοινωνία, αφού χαρίστηκε κατ’ επανάληψη στους χρηματοδότες του, ζητά φόρους από την εξαθλιωμένη κοινωνία.

Τώρα παίζει την τελευταία παράσταση ,που είμαστε αποδέκτες. Την διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αφού τον συκοφάντησε πρώτα για να παραδώσει την βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων στους ιδιώτες.

Τους απαντάμε ότι κύριοι είστε ανιστόρητοι. Κράτος που δεν διαθέτει σημαία, ταυτότητα και οικονομικούς υπαλλήλους δεν μπορεί να γίνει ποτέ κράτος. Απαντάμε από αυτό το βήμα στο υπουργείο, απαντάμε στους παλαιούς και όψιμους συνεχιστές της καταστροφής, τους ξαναστέλνουμε το μήνυμα, ότι η κοινωνία δεν εξαφανίζεται, ΑΥΤΟΙ  θα εξαφανιστούν πρώτοι και πριν λίγους μήνες έγινε η αρχή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εσείς που καθημερινά ταλαιπωρείστε με τις απαράδεκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες στις Δ.Ο.Υ, την πολυνομία, τα συνεχή σχέδια και τους πειραματισμούς, που συκοφαντείσαι και προπηλακίζεσαι καθημερινά στις μονάδες, που σου λέει ότι έχεις ευθύνη για την μείωση των εσόδων του κράτους, εσύ που απειλείσαι με εργασιακή εφεδρεία ή προ- συνταξιοδοτικό καθεστώς ή με αξιολογήσεις,( εμείς εκτιμούμε ότι όπως και να το ονομάσουν στο τέλος θα είναι απολύσεις), σε απειλούν εάν θα πάρεις σύνταξη, εάν θα βρουν δουλειά τα παιδιά σου, μην επιτρέπεις σε όλους αυτούς να σε υποτιμούν!

Δεν θα υπηρετήσουν οι εφοριακοί κανένα σύστημα! Επιλογή μας είναι να παραμείνουμε άνθρωποι!

Δεν θα απολογηθούμε για κανέναν και για τίποτα. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι ,να είμαστε συντονισμένοι σε μια κοινή πορεία.

Πορεία για να έχουμε δουλειά. Δουλειά και μισθό.

Πορεία για αξιοπρέπεια. Γιατί ξέρετε ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Το ξέρουν και αυτοί.

Γιατί δεν είμαστε υποκριτές συνδικαλιστές, άλλο μήνυμα ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΩ, που χρησιμοποίησαν το συνδικαλιστικό κίνημα των Εφοριακών τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια, για να γίνουν πολιτικοί. Τα λεβεντόπαιδα αυτά που το έκαναν,  κρίθηκαν και έπεται συνέχεια και για τους επόμενους! Έρχεται η σειρά των υπόλοιπων!

Να ξέρετε λοιπόν κύριοι πολιτικοί ,ότι σε λίγο δεν θα σας γνωρίζει κανένας. Σήμερα στην γενική μας συνέλευση ,τους στέλνουμε αυτό το μήνυμα :

Είμαστε όλοι εδώ, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι εφοριακοί ,δεν θα σκύψουν το κεφάλι.

Είμαστε όλοι εδώ και οι δεκαπέντε, να σας πούμε ότι όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μας εξαφανίσει, εμείς θα μείνουμε όρθιοι.

Θέλω να καλέσω και όλους εκείνους τους πατριώτες ένθεν και εκείθεν, που χειροκροτούν από εδώ και από εκεί, που ταυτίζονται διαμαρτυρόμενοι, ή αυτονομούνται …. να έρθουν σε μια κοινή πορεία συνευθύνης και προσπάθειας.  Οι διασπαστικές λειτουργίες και οι ευκαιριακές χωρίς αρχές ταυτίσεις, δεν συνιστούν κίνημα λαού. Είναι επικίνδυνα φαινόμενα όταν καθοδηγούνται από τα κάτω, ως λογική όχλου!

Από την άλλη ο δρόμος του μοναχικού καβαλάρη ,που διεκδικεί ταυτότητα επαναστάτη, με το πήγαινε-έλα και τις συνεχείς αναλύσεις, είναι διαίρεση, είναι διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αντισταθείτε σε όλους αυτούς που θέλουν την κατεδάφιση του κλάδου. Μην φοβάστε, αυτοί θα πεινάσουν πρώτοι και θα εξαφανιστούν. Η αρχή έγινε. Μην λυπάστε αυτούς που σας κλέβουν την ζωή. Μην σκύψετε το κεφάλι.

Σήμερα η γενική συνέλευση είναι η δική σας μέρα…  είναι η μέρα που καλείστε να αποφασίσετε τι θέλετε και τι μπορείτε.

Η γενική συνέλευση αυτή ,οφείλει να αποφασίσει να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, δεν θέλουμε μνημόνια 1, 2 3 και πόσα άλλα απεργάζονται. Πάρτε τα μεσοπρόθεσμά σας και την υποταγή σας στις τράπεζες. Θέλουμε την ζωή μας πίσω και θα την κερδίσουμε, γιατί το αξίζουμε!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας καλώ να παραμείνουμε, να συμπαρασταθείτε, να συμπαραταχθείτε μαζί μας, όρθιοι και ενωμένοι, γιατί κάτω από χρωματιστά γυαλιά δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε…  τίποτα ποτέ!

Σας καλώ, να συμβάλλετε στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλό αγώνα και σας ευχαριστώ πολύ.

25/09/2012