Sep 222011
 
 22/09/2011  Posted by  Ομιλίες

 ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν.Αττικής και Κυκλάδων στις 22/9/2011


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση είναι καθοριστική για το μέλλον του κλάδου.

Το είπαν πολλοί.

Όμως, πρέπει να κρίνονται και αυτοί που το λένε.

Πριν τρία χρόνια επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλαμε ότι έρχεται η κρίση, η ακρίβεια, η ανεργία, το πάγωμα των μισθών, τα golden boys, ΔΟΥ χωρίς Διευθυντές, χωρίς προσωπικό, με αλαζονεία της Διοίκησης μαράζωναν οι υπηρεσίες.

Τώρα εδώ και δύο χρόνια το πάρτυ συνεχίζεται.

Τι έχουμε τώρα συνάδελφοι;

Ακούστε, δεν είμαι από αυτούς που κάνουν καριέρα σε βάρος των συναδέλφων, δεν έχω να φοβάμαι μη χάσω κάτι, γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα, παρά μόνο την αξιοπρέπειά μου και της οικογένειάς μου.

Δεν φοβάμαι, δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν με κρατά κανένας από το μανίκι, δεν χρωστάω σε κανέναν και θα τα πω όλα.

Έχουμε μία νέα πολιτική ηγεσία, άτολμη, που διακατέχεται από τον πανικό Συμβούλων και στελεχών, πρόθυμων κηπουρών, ξένων με την ελληνική πραγματικότητα.

Στην ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας πριν 3 μήνες τους καλέσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αφήσουν τους πειραματισμούς, τους διοικητισμούς και τις εμμονές τους. Να αφυπνιστούν.

Εκφράσαμε την αγωνία μας για το μέλλον του κλάδου για να μη παραδοθούμε ως πρόβατα επί σφαγήν. Δυστυχώς, ένοχη σιωπή. Το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στους δικούς τους στόχους.

Δεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους αποδεκατισμένων υπηρεσιών, χωρίς μηχανογραφικό σύστημα που καθημερινά εισπράττουν την οργή των πολιτών οι συνάδελφοι.

Αθέτησαν τη συμφωνία.

Τους το ξανάλεμε άλλη μία φορά επίσημα από τη Γενική Συνέλευση. Είστε ξένο σώμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εσύ που καθημερινά ταλαιπωρείσαι στις ΔΟΥ από τις απαράδεκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τη πολυνομία, τα σχέδια των .. εσύ που συκοφαντείσαι ότι κάνεις λευκή απεργία, ότι έχεις την ευθύνη για τη μείωση των εσόδων του κράτους.

Εσύ που απειλείσαι και σε φοβίζουν με εργασιακή εφεδρεία, με απολύσεις, άραγε ποιοι πρότειναν στο Ζάππειο 2 την εργασιακή εφεδρεία και σήμερα κλαίνε;

Αυτοί που λένε ότι θα τους περικόψουν τα ΔΙΒΕΤ, αυτοί που σε βάζουν σε ανασφάλεια αν θα πάρεις σύνταξη, αν θα βρουν δουλειά τα παιδιά σου, μην επιτρέπεις να σε υποτιμούν.

Εμείς δεν υπηρετούμε κανένα σύστημα.

Δεν υπηρετούμε καμία τέτοια επιλογή.

Επιλογή μας είναι να παραμείνουμε άνθρωποι. Δεν θα απολογηθούμε για τίποτα.

Και δεν θα απολογηθούμε για κανένα από αυτούς τους κυρίους εφόσον δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και εννοώ τους πολιτικούς, όλων των πολιτικών χώρων, ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει:

Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι σε μία κοινή πορεία.

Πορεία για δουλειά, πορεία για αξιοπρέπεια.

Δεν τα φάγαμε μαζί κύριε Πάγκαλε.

Πότε ανακαλύψατε το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό κύριε Κουτμερίδη Βουλευτή των Σερρών του ΠΑΣΟΚ, όταν είσαστε Πρόεδρος του Συλλόγου Σερρών;

Πότε ανακαλύψατε κύριε Καράογλου, συνάδελφε, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, όταν ήσασταν εφοριακός;

Το ίδιο αφορά και τον κύριο Παπαδημούλη.

Μη μασάτε.

Διάφορες δηλώσεις του κυρίου Λοβέρδου και του κυρίου Μόσιαλου διαγκωνίζονται να σας φοβίσουν, ποιος θα είναι ο επόμενος συναινετικός, δοτός Πρωθυπουργός του μνημονίου.

Να ξέρετε κύριοι πολιτικοί, δεν θα σας γνωρίζει σε λίγο κανένας. Είμαστε όλοι εδώ δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι εφοριακοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι.

Είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε, ότι όποιες μεθόδους και να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μας εξαφανίσει, εμείς θα μείνουμε όρθιοι.

Θέλω να καλέσω όλους τους κομματικούς πατριώτες, ένθεν κακείθεν, αυτούς που χειροκροτούν στο Ζάππειο 2, αυτούς που πήγαν στη πλατεία στο Σύνταγμα όπως και εγώ και χειροκροτούσαν μαζί ή μούντζωναν μαζί με τους χρυσαυγίτες. Αυτό δεν είναι κίνημα.

Για τους άλλους πατριώτες της επανάστασης, που κάνουν Ομόνοια – Σύνταγμα επαναστατική γυμναστική. Αυτή δεν είναι επανάσταση. Δεν είναι ενωτικός αγώνας. Είναι διαίρεση, είναι διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Θέλω να καλέσω να αντισταθείτε σε αυτούς που θέλουν τη κατεδάφιση του κλάδου και είναι κολαούζοι των πολιτικών. Μη φοβάστε. Αυτοί θα πεινάσουν πρώτοι.

Συνάδελφοι, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μη σκύψει το κεφάλι.

Αν σκύψει το κεφάλι, κάποιοι θα μείνουμε όρθιοι.

Εμείς δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.

Η Γενική Συνέλευση οφείλει να αποφασίσει να στείλει ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, ότι :

Η κοινωνία δεν εξαφανίζεται.

Οργανώνεται, νικά και θα μας βρουν πάλι μπροστά τους.

Σας καλώ σε αγώνα ενωτικό, να υπερψηφίσετε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Συμβουλίου, όμως καταθέτω στα πρακτικά για αυτούς που σύντομα μέσα σε τρία χρόνια ξεχνάν αυτό που σας είπα πριν, δεν είναι δικά μου λόγια, τα έχουμε καταθέσει σαν Σύλλογος Αθήνας πριν τρία χρόνια.

Είναι τα πρακτικά της Βουλής που τα καταθέτω στο Προεδρείο. Οι αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου, τι έλεγε για τους εφοριακούς, του Θόδωρου Καράογλου που έλεγε για τους εφοριακούς, του Αντώνη Σαμαρά, του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Συνάδελφοι, εμείς πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι. Όλοι συμφωνούμε, κάτω από χρωματιστά γυαλιά δεν θα μπορέσουμε να ενωθούμε ποτέ.

Σας καλώ σε ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και καλό αγώνα. Ευχαριστώ πολύ.