Sep 252012
 
 25/09/2012  Posted by  Ομιλίες

ΟΜΙΛΙΑ 25/09/2012 Γ.Σ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η άγρια επίθεση των πολιτικών του κεφαλαίου συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση με στόχο την ολοκληρωτική αποδυνάμωση και εξαθλίωση των λαών.

Είναι πια περισσότερο από ποτέ ορατά τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι αντιστάσεις των κυβερνήσεων είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες μπροστά στις ορέξεις των δανειστών.

Αυτή η πρωτόγνωρη και βάρβαρη πραγματικότητα δεν μας αφήνει περιθώρια να αναλωνόμαστε σε κρίσεις και συμπεράσματα με λογικές του παρελθόντος και θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι μας θα πρέπει εδώ να μιλήσουμε ειλικρινά με ευθύτητα χωρίς περιστροφές μακριά από κάθε σκέψη ιδιοτέλειας πολιτικής ή συνδικαλιστικής.

Άρα λοιπόν ας συμφωνήσουμε ότι όλοι είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές της εξαθλίωσης και εκμηδενισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ας βάλουμε τέλος στην ενοχοποίηση των εργαζομένων.

Την κύρια ευθύνη για εδώ που μας έφτασαν την έχουν οι κυβερνώντες και μόνο αυτοί!!!

Ο κλάδος των εφοριακών βρίσκεται στο επίκεντρο του τυφώνα, βάλλεται πολλαπλά, οικονομικά και ηθικά ως ο μόνος υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά της χώρας.

Όλοι όμως ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι νομοθετούν. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι υπαγόρευαν ευνοϊκές διατάξεις για κλάδους και κατηγορίες εχόντων και κατεχόντων.

Είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες οι οποίοι τώρα ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα για τις αποτυχημένες πολιτικές τους.

Μέσα σε αυτές τις διαπιστώσεις οι συνδικαλιστικές και οι παραταξιακές ηγεσίες πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να πάρουν τα μηνύματα που εκπέμπει η κοινωνία.

Στη χώρα υπάρχει έλλειμμα Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς να ευθύνονται για αυτό οι εργαζόμενοι, που το γεννάει και το αναπαράγει το έλλειμμα πολιτικής διοίκησης.

Οι πελατειακές σχέσεις έχουν διαλύσει τις υπηρεσίες και οι κάθε λογής παράγοντες αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κράτους είναι υπάλληλοι συμφερόντων.

Το φορολογικό σύστημα της χώρας έχει καταντήσει κουρελόχαρτο αφού αντί να γίνεται συνείδηση του λαού, καθημερινά αποδυναμώνεται. Αποδυναμώνεται από την προχειρότητα, τις σκοπιμότητες, την αντιφατικότητα, την απουσία ανταποδοτικότητας και κυρίως την παντελή απουσία κοινωνικότητας. Η αποδυνάμωση αυτή του φορολογικού συστήματος έχει οδηγήσει το λαό στην αδιαφορία για την απόδοση των φόρων καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο η επιβίωσή του, διότι δεν έχει δείγματα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά χαριστικές αποφάσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν θα διστάσω να πω ότι και η παράταξή μου κάποιες φορές υπηρέτησε λάθος επιλογές στηρίζοντας το πελατειακό πολιτικό σύστημα που μας έφερε έως εδώ.

Δεν ανήκω στους μηδενιστές.

Η παράταξή μου έχει ιστορία και έργο.

Κανείς δεν μπορεί να τα μηδενίσει.

Εμείς οι νεότεροι θα χαρούμε πολύ να δούμε το έργο και των άλλων παρατάξεων.

Σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για μας προέχει η ενότητα των εργαζόμενων , η αλληλεγγύη, η δημιουργία η επιβίωσή μας.

Όμως όλα αυτά μπορούμε να τα υπηρετήσουμε όλοι μαζί.

Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ πανελλαδικά μας έστειλαν το μήνυμα: μας θέλουν όλους μαζί, χωρίς αυτοδυναμίες και εμείς αυτήν την επιλογή θα την υπηρετήσουμε.

Σας καλώ λοιπόν, να προτάξουμε και να παλέψουμε για αυτά που μας ενώνουν επειδή τούτες τις ώρες δεν μπορεί να μας χωρίζει τίποτε.

Το μήνυμα συνάδελφοι που θα βγει που εδώ μέσα θα πρέπει να είναι ενωτικό!

Μήνυμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας!

Η διαφοροποίηση των θέσεων μας σε πολλά ζητήματα είναι θεμιτή και απόδειξη δημοκρατίας.

Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να μας εμποδίσει να πάρουμε αποφάσεις κοινών αγώνων.

Τώρα είναι ώρα να αποδείξουμε ότι τιμάμε την ψήφο και τη βούληση των συναδέλφων μας να είμαστε όλοι ΜΑΖΙ.

ΟΧΙ στην παραπέρα μείωση των αποδοχών μας.

Οι αποδοχές μας έχουν μειωθεί στο 50% .

ΟΧΙ στο ενιαίο – μισθολόγιο – φτοχωλόγιο.

Διεκδικούμε τώρα «Μισθολόγιο Οικονομικών υπαλλήλων» κάτι που αποτελεί και Συνεδριακή μας απόφαση.

ΖΗΤΑΜΕ να αποκατασταθούν μισθολογικά οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι της ΠΕ κατηγορίας του διαγωνισμού του 2008 και να κοινοποιηθούν άμεσα οι μεταθέσεις τους.

ΟΧΙ στο μέτρο της «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ».

Για μας ισοδυναμεί με «ΑΠΟΛΥΣΗ». ΟΧΙ σε μείωση οργανικών θέσεων. Οι υπηρεσίες μας είναι αποδυναμωμένες και δεν αντέχουν άλλη αιμορραγία.

ΟΧΙ στην ψευδεπίγραφη «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» που γίνεται με την μορφή συγκατοίκησης δημιουργώντας πολλά λειτουργικά προβλήματα εις βάρος των εργαζομένων και πολιτών με μοναδικό αποτέλεσμα την απαξίωση και διάλυση του εφοριακού κλάδου.

Απέναντι σε όλα αυτά η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ της ΠΑΣΚ-Ε είναι:

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ενιαίο, ισχυρό, αποτελεσματικό με όλες τις υπηρεσίες του ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ διαρθρωμένο σε Υπηρεσίες λειτουργικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (μεταξύ αυτών και η σημερινή Γ.Γ.Π.Σ.).

Θέλουμε μια Δ.Ο.Υ. ΔΥΝΑΤΗ – ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ – ΠΛΗΡΩΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ με μοναδικά και κύρια αντικείμενα τον ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ.

Ο σχεδιασμός αυτός δεν μπορεί να αγνοεί τις υπαρκτές – αντικειμενικές ιδιαιτερότητες νομών, νησιών και Δ.Ο.Υ. όπως τα Κυκλαδίτικα νησιά όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Θέλουμε επιτέλους ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Θέλουμε πραγματική αξιόπιστη αξιολόγηση των υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και θα προάγουν τη δημιουργία και την εργατικότητα.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι από αυτή τη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να στείλουμε πολλαπλά μηνύματα.

Να στείλουμε καταρχάς μήνυμα σε σας και να σας πούμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε ενωμένοι να προασπίζουμε τα συμφέροντα του κλάδου και των συναδέλφων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία και να πούμε ότι πρώτοι εμείς είμαστε αυτοί, οι οποίοι θέλουμε υπηρεσίες στην υπηρεσία του πολίτη.

Και τέλος να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που έχουν με σχέδιο στοχοποιήσει τον κλάδο μας και γενικότερα όλους τους εργαζομένους και να τους πούμε, ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς, μοιραίοι και άβουλοι.

Η αντίδρασή μας θα είναι συντονισμένη & αποφασιστική.

Σε αυτόν το δρόμο δεν θα είμαστε μόνοι μας!!!

Σ’ αυτόν τον αγώνα συμπορεύονται όλες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις είναι συλλογικές αποφάσεις!

Μόνο έτσι θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ. για τις 26,27 και 28/9.