Dec 112014
 

paske_synergazomenoi

Αθήνα 11-12-2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ …ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΣΚΙ

Το επιχειρούμενο λόγω αλαζονείας και πολιτικής υπερμετρωπίας συνδικαλιστικό ριφιφί των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΣΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αντί να βλέπουν διέξοδο και λύση στα προβλήματα του κλάδου και των αγωνιούντων συναδέλφων, επιχειρούν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν δια της διαβολής και των εκβιασμών, την συντήρηση των αδιεξόδων που οδήγησαν τον κλάδο με τον στείρο κομματισμό τους.

Επενδύουν στην δίκαιη οργή και θλίψη των εργαζομένων από τις μνημονιακές πολιτικές,  που φυσικά όλοι βιώνουμε, αλλά δεν μας λένε προτάσεις και λύσεις, διεξόδου του κλάδου από την πιο δύσκολή συγκυρία της ύπαρξής του …

Εκτός αν θεωρούν λύση  την εξίσωση των μισθών μας με την ισοπέδωση… από την πίσω πόρτα και κατ’ επιταγή του κ.  Μητσοτάκη, λακίζοντας από την μία και μοναδική λύση που είναι και η θέληση του κλάδου, αυτής του μισθολογίου των Οικονομικών Υπαλλήλων…

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητη η ικανότητα των στελεχών του διχτύου των συντρόφων του ΜΕΤΑ-ΑΣΚΙ να δημιουργούν και να ζουν με τις φαντασιώσεις τους, καθώς επίσης και την μαεστρία να εμφανίζουν και να μεταφέρουν αυτές  στην κοινωνία του κλάδου των Εφοριακών ως παρασκήνια, αλαζονεία, παραμάγαζα, ίντριγκες, μεθοδεύσεις  που αυτοί και μόνο αυτοί  ανακαλύπτουν και αναδεικνύουν τόσα χρόνια με την μέθοδο βεβαίως που γνωρίζουν πολύ καλά, αυτή της …πίσω πόρτας.

Ευτυχώς όμως υπάρχει διέξοδος και αυτή βεβαίως είναι η ιστορία του καθένα χωριστά τόσο στον υπηρεσιακό μας βίο, όσο και στον συνδικαλιστικό.

Την ιστορία αυτή βεβαίως, την γνωρίζουν  όλοι πολύ καλά, συνεπώς  δεν έχουν κανένα λόγο «να κρυφτούν», να φοβηθούν και να απολογηθούν σε κανένα. Οι συνάδελφοι είναι νοήμονες με ξεκάθαρη άποψη, βούληση και δεν χειραγωγούνται.

Φοβούνται εκείνοι που «βάρβαρα», αποκρύπτουν την διαδρομή τους και προσπαθούν να κρυφθούν πίσω από τις ύβρεις, την λάσπη και τις απειλές  για την ειδική μεταχείρηση από την… εδώ και χρόνια «αυριανή τους εξουσία».

Εμείς καταλαβαίνουμε την άσχημη ψυχολογική  κατάσταση και διάθεση των συντρόφων του «διχτύου», την αδυναμία τους να δικαιολογήσουν στον κομματικό τους φορέα, που στρατεύθηκε μαζί τους, την αποτυχία τους να αλώσουν σε πρώτη φάση συνδικαλιστικά τον κλάδο των Εφοριακών.

Καταλαβαίνουμε ότι η «προίκα» από την πολυπόθητη νύφη Σοσιαλιστική Συνιστώσα, αποδείχθηκε άνθρακας και κάνουν τα αδύνατα ώστε να διατηρήσουν την συνοχή τους.

Καταλαβαίνουμε την αδυναμία τους να ικανοποιήσουν αλλά και να απολογηθούν στα ταξίματά τους.

Και επειδή ξέρουμε ότι οι σύντροφοι του διχτύου της ΑΣΚΙ εκτιμούν την ποίηση, τους αφιερώνουμε ένα στίχο του Καισάριου Δαπόντε, που σίγουρα αυτήν την περίοδο είμαστε βέβαιοι ότι ταιριάζει στην ψυχολογία τους … «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Λίγη υπομονή  σύντροφοι, λίγες ημέρες υπολείπονται από το 26ο Συνέδριο του κλάδου μας και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εμείς θα μπούμε όπως πάντα από την … μπροστινή πόρτα.

Για την Β/θμια γραμματεία της ΠΑΣΚΕ & Συνεργαζόμενοι.