Sep 252012
 


ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ 25-9-2012


Εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι νέοι δηλαδή η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, βιώνουμε με απίστευτη αγριότητα μια ασύλληπτη επίθεση, στο βιοτικό μας επίπεδο, από όλες τις κυβερνήσεις διαδοχικά σε συνεργασία με την Τρόϊκα και με πρόσχημα την «σωτηρία της χώρας».

Ο κλάδος των εφοριακών, βρίσκεται στην κορυφή αυτής της καταιγίδας, βάλλεται πολλαπλά, εξαθλιώνεται οικονομικά, υβρίζεται και κατασυκοφανtείται ως ο μόνος υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά ελλείμματα της χώρας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις Δ.ΟΥ διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση μας οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση , οι δανειστές και οι κερδοσκόποι καθώς και οι ντόπιοι «πρόθυμοι» θέλουν και άλλο αίμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

 ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΙΣ GOLDEN BOYS

 

 

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών λέμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

  1. ΟΧΙ στην παραπέρα μείωση των αποδοχών μας. Οι αποδοχές μας έχουν μειωθεί μέχρι σήμερα 50%. Κανένας κλάδος εκτός Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει υποστεί αυτές τις ποσοστιαίες μειώσεις. Ποιό είναι το όριο κύριοι της Κυβέρνησης;
  2. ΟΧΙ στο «Ενιαίο – Μισθολόγιο» – «Φτωχολόγιο». Διεκδικούμε τώρα «Μισθολόγιο Οικονομικών Υπαλλήλων» κάτι που άλλωστε είναι Συνεδριακή μας απόφαση. Να αποκατασταθούν μισθολογικά οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι της ΠΕ κατηγορίας του διαγωνισμού του 2008 και να κοινοποιηθούν άμεσα οι μεταθέσεις τους.
  3. ΟΧΙ στο μέτρο της «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ». Για μας ισοδυναμεί με «ΑΠΟΛΥΣΗ». Οι υπηρεσίες μας είναι αποδυναμωμένες σε μεγάλο βαθμό δεν αντέχουν άλλη αιμορραγία.
  4. ΟΧΙ στον ψευδεπίγραφο τίτλο «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» που γίνεται με την μορφή της συγκατοίκησης χωρίς να λαμβάνουν υπόψη φορολογούμενους και εργαζόμενους. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα αποδείξουν για άλλη μια φορά την ζοφερή πραγματικότητα και την αναποτελεσματικότητά τους, στοιβάζοντας ανθρώπους – φακέλους – μηχανήματα δεν αναδιοργανώνεις μάλλον διαλύεις !!
  5. ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ
  •  Υπουργείο Οικονομικών : ΕΝΙΑΙΟ, ΙΣΧΥΡΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟμε όλες τις υπηρεσίες του ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ διαρθρωμένο σε Υπηρεσίες λειτουργικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (μεταξύ αυτών και η σημερινή Γ.Γ.Π.Σ.).
  • Ειδικότερα με την ευκαιρία των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, συγχωνεύσεων ΔΟΥ : Επαναβεβαιώνουμε την θέση μας για Δ.Ο.Υ. ΔΥΝΑΤΗ – ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ – ΠΛΗΡΩΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ με μοναδικά και κύρια αντικείμενα τον ΕΛΕΓΧΟ [ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ –ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ-ΤΑΚΤΙΚΟ],ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ & ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Στη βάση αυτή και επειδή το θέμα για μας δεν είναι αριθμητικό, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υπαρκτές – αντικειμενικές ιδιαιτερότητες νομών, νησιών και Δ.Ο.Υ. όπως στην περίπτωση των Κυκλαδίτικων νησιών που αποτελούν την βαριά τουριστική βιομηχανία της χώρας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.


          6. ΟΧΙ στον τρόπο εφαρμογής της υποτιθέμενης «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ». Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την έλλειψη αξιοκρατίας είναι οι κύριοι του πολιτικού συστήματος, αυτοί που εκποίησαν τον ΔΗΜΟΣΙΟ πλούτο, αυτοί που διέλυσαν την χώρα και οδήγησαν αυτόν τον περήφανο λαό να περπατά με σκυμμένο κεφάλι. Αυτή η κατ΄ ευφημισμό αξιολόγηση που προτείνουν υπηρετεί πονηρούς σκοπούς, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και είναι η εύκολη λύση για να δικαιολογήσει την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών.

 

ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ :

  •  Στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά στιςαπεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. για τις 26, 27 και 28/9.
  • Καλούμε την ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. να συντονίσει τη δράση της με αυτή των άλλων Ομοσπονδιών του Υπουργείου. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός.
  • Καλούμε την ΠΟΕ – Δ.Ο.Υ. να κλιμακώσει εκείνες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα συσπειρώνουν το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου με προοπτική ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ